Hej på er!
Nu verkar det som att min sida laddar lite snabbare igen, men hojta gärna om det inte fungerar för er. Avskyr verkligen när tekniken strular.
Hursomhelst så har vi fredag och det är ju bara så jäkla lovely och mitt humör är på topp! Ska strax ut med båten för en (kanske sista) sväng och det ska bli så ljuvligt.
Lovade ju receptet på en god pasta jag gjorde häromdagen så här kommer det lite längre ner.
Vegetarisk är definitivt något jag vill äta allt oftare, mår så otroligt mycket bättre i magen av det, sen kanske inte pasta alltid är det bästa men jag behöver mycket kolhydrater så även de mindre långsamma gör nog viss nytta. Dessutom finns det alternativ som bönpasta osv nuförtiden att ersätta den vanliga med. Faktiskt gott det med.
Denna pasta fick jag tips av från Linna, min gamla vän från öarna som vann hela Sverige bakar 2018, hon är fenomenalt bra på både bak och matlagning och en superhärlig kvinna.
Kopierat receptet rakt av från hennes blogg Salt som Socker, som ni hittar här.
Ingredienser
Krämig Zucchinipasta med citron och pinjenötter, 4 port
- Tagliatelle för 4 portioner
- 1 gul lök eller 2 st scharlottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 zucchini medelstora
- 3 dl grädde valfri sort
- 1-2 dl pastavatten
- 1 st citron
- 1 dl riven parmesanost
- 1 näve hackad persilja
- Salt & svartpeppar efter smak
- ½ tsk Chiliflakes
Garnering
- Riven parmesanost
- Hackad persilja
- Rostade pinjenötter
Instruktioner
Gör så här!
- Koka pasta i saltat vatten enligt anvisning på paketet, tänk på att spara 1-2 dl av pastavattnet till såsen.
- Hacka lök och vitlök, fräs i en stekpanna med olivolja tills löken är mjuk och glansig. Häll över den stekta löken på ett fat. Hacka eller skiva långa remsor av zucchini, perfekt att använda en osthyvel. Stek zucchini i olivolja någon minut, salt, peppra och dra på chiliflakes. Häll på den stekta löken med grädde, ost och pastavatten, låt puttra ca 3 minuter.
- Riv citron och parmesanost på det finaste och häll över såsen. Smaksätt med citronjuice och häll ner pastan över såsen, vänd in pastan. Rosta pinjenötter i en torr het stekpanna, håll koll så de inte bränner vid.
- Servera och strö över rostade pinjenötter och parmesanost. Om du som jag älskar chili så dra på lite extra även av det!
Med det önskar jag trevlig helg!
KRAM
0
Leave a Reply