Godmorgon!
Måste tipsa er om gårdagens enkla men mycket goda middag, kantarellpasta!
Min mage har fått svårare att bryta ner kött (har IBD) och behöver äta mer vegetariskt, bra för alla i familjen dessutom. För mycket pasta är ju inte heller bra men i lagom mängd mår jag toppen av det, dessutom behöver jag mycket kolhydrater för att funka i skallen haha, LCHF hade jag troligtvis kolat vippan av 😉
Hur som här kommer receptet:
Kantarellpasta
400 gram tagliatelle
1 st gul lök
2 klyfta(or) vitlök
150 gram färska kantareller, el. frysta
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 krm salt
1 krm svartpeppar
Gremolata
1 kruka(or) färsk persilja
1 klyfta(or) vitlök
30 gram parmesanost
3 msk olivolja
1 st citron(er)
1 krm salt
Topping
50 gram parmesanost
Tillagning
Gremolata:
1. Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
2. Smaka av med lite salt.
Kantarellpasta:
1. Koka upp vatten till pastan.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
3. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
5. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.
Supersmarrigt och receptet hittade jag hos Tasteline.
Nu ska jag & Inez åka till stan, ha en fin dag!
Kram
6
Leave a Reply