Ingredienser Cesarkyckling
8-10 bufféportioner
1 kg, 4 stora majskycklingfiléer med skinn
1 ekologisk citron, tunt skivad
Olivolja, till stekning (jag varvade med riktigt smör)
30 g ruccola
1 dl parmesanost, hyvlad
Flingsalt och nymald svartpeppar
—
Dressing:
1 ägg, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk senap, gärna fransk
2 filéer sardeller eller 1-1,5 tsk sardellcreme
1 msk citronsaft
3-4 droppar worchestersås
1 dl olivolja
1/2 dl parmesanost, finriven
Tips
Smula över Zeta Crostini över kycklingen. Dressa gärna rucolabladen i lite god olivolja innan du lägger på den.
Så här gör du
Dressing: Lägg ägget i en kastrull
och koka upp, sjud i en minut.
Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa
ur ägget i en hög mixerskål avsedd
för stavmixer. Tillsätt riven vitlök, senap, sardeller/sardellcrème, citron och Worchestershiresås.
Mixa samman, häll sedan i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle medan du mixar slätt. Rör i riven parmesan.
Kyckling: Sätt ugnen på 125 grader.
Hetta upp lite olja i en stor panna.
Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem
på båda sidorna ett par minuter tills de är gyllene.
Krydda med salt och peppar.
Stek citronskivorna på båda sidor
så de får lite färg. Ställ åt sidan.
Lägg kycklingen i en ugnsform
och låt gå klart i ugnen till en
innertemperatur av 72 grader.
Ta ut kycklingen och låt den
vila 10 minuter. Skär kycklingen
i tunna skivor, salta lätt på snittytorna
och lägg upp på ett fat.
Skeda över dressingen. Dra några
rejäla tag med pepparkvarnen,
strö på flagad parmesan och
garnera med stekta citronskivor
och en näve rucola.
Ingredienser ljummen potatissallad
4 portioner
800 g potatis, färsk
1/2 dl pinjenötter, rostade
1 rödlök, strimlad
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja citron
1/2 tsk oregano, torkad
1 burk soltorkade tomater, strimlade (200g)
1 1/2 dl olivmix (ca 480g)
1 paket feta med havssalt (150g) i tärningar
1 påse bladspenat, färsk (80g)
salt & nymalen svartpeppar
Så här gör du
Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Rosta pinjekärnorna i en torr het panna. Skala och skiva löken och landa med vinäger, olja och oregano i en stor skål. Dela potatisen och vänd ner i lökvinägretten när den fortfarande är varm – då suger den åt sig all god dressing. Vänd ner soltorkad tomat, oliver och fetaosttärningar. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenat och pinjekärnor strax innan servering. Servera ljummen eller kall.
Ingredienser minifrittata
12 portioner
8 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl + 1 dl parmesanost, finriven
1 krm salt
nymald peppar efter smak
250 g sparris, delad i småbitar
200 g babyspenat
olivolja till stekning (jag fräste sparrisen i smör)
Flingsalt & svartpeppar från kvarn
1 muffinsform för 12 muffins + pappersmuffinsformar eller smörpapper samt olja till smörjning.
Tips
Vill du lyxa till det kan du lägga på tunna strimlor med Delizie Prosciutto Crudo på omeletterna.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut i muffinsformen. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i 1 ½ dl riven parmesanost. Salta och peppra.
Häll smeten i formarna och grädda i cirka 12-15 minuter tills omeletterna puffar upp och får lite färg. Ta ut och låt svalna.
Stek sparrisbitarna lätt så de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Salta lätt. Stek spenaten hastigt i lite olja och salta och peppra lätt.
Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen. Äts kalla.
Alla recept är hämtade på Zeta´s hemsida, där det finns massor med härliga recept!
Bilder är mina dock, knäppte av några snabba innan vi satte oss, därav lite oskarpa..
Vi gjorde lite extra tillbehör, såsom lite kalla såser och det smarriga fröknäcket jag bakade ytterligare en omgång av (recept här), strykande åtgång på det.
Nu ska jag ut i trädgården och påta lite, helt underbart väder ute så man får passa på.
Ha en riktigt go annandag påsk vänner!
Kram ♥
6
Leave a Reply