Gårdagens enkla knäcke-bak!
Receptet hittade jag i senaste matboks-tillskottet här hemma –Härliga Helg av Anna Jonassen & ELLE mat & vin. En riktigt härlig bok fylld av menyer för de flesta smaker och olika helgtillfällen.
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön (jag blandade vita & svarta)
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en tjock gröt. Späd eventuellt med lite mer vatten om den känns för torr. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Platta och tryck ut den ända ut i kanterna (jag använde även en kavel). Strö över några nypor flingsalt över hela brödet. Grädda mitt i ugnen i en timme. Stäng av värmen och låt plåten står kvar på eftervärme i ytterligare en timma. Ta ut och låt svalna. Förvara sedan brödet torrt.
Goda varianter på tacos, bl.a krabb – och hummertacos, yummie!!
Fredag eftermiddag hörni & solen skiner som bara den, nu tar jag heeelg!!!
Puss ♥
8
Leave a Reply